MASAJ THAILANDEZ

Thai Massage (masaj terapeutic tradițional thailandez)

Introducere în arta masajului thai

Masajul tradițional thailandez își are originea în India, de unde a ajuns apoi și în Asia de Sud-Est, o data cu răspândirea budismului, fiind o metodă străveche de echilibrare a corpului ca întreg: trup, minte, spirit. Părintele masajului Thai a fost considerat Jivaka Kumara Bhacca - un foarte apreciat maestru yoga și doctor în medicina tradițională Ayurvedică străveche, medic a lui Buddha, cu mai bine de 2.500 de ani in urmă. 
Masajul thai poate fi considerat o artă, o meditație în mișcare, ce ne invită să ne relaxăm și să ne îndepărtăm de grijile cotidiene, având un efect terapeutic atât la nivelul corpului, cât și al minții, oamenii devenind mult mai optimiști și mai încrezători, cu o viziune mai clară asupra lucrurilor.

Personal, consider thai masaj- un ritual de vindecare naturală, ce implica o anumită atitudine din partea terapeutului, intr- un cadru specific, menit sa te rupa de cotidian și sa te ducă intr-o altfel de călătorie . Tu, doar te vei lasa purtată de magie și de mâinile terapeutului, permițând relaxării profunde sa se instaleze, eliberând încordarea și nevoia de a detine controlul.

“ Odihna permite trupului fizic sa se reîncarce, dar relaxarea permite tuturor corpurilor subtile sa se încarce, de asemenea. Când ne relaxam pe deplin, ne asiguram și sănătatea emoțională si mentală, in afara celei fizice”. (Richard Rudd- “Cheile genelor”).

Cum ne mișcăm, cum respirăm, cum atingem și cum lăsăm vindecarea să ne cuprindă – în aceasta constă arta masajului thai.
 

Masajul thai diferă de masajul clasic (suedez) practicat în Occident, din cauza că lucrează pe corpul fizic, cu scopul de a influența liniile energetice ale corpului, iar local se apasă pe punctele energetice.
Masajul thai are la bază cele două teorii majore regăsite în toate artele și terapiile asiatice, și anume: teoria celor cinci elemente ale naturii și teoria meridianelor energetice. Bazele teoretice ale masajului thai constau în conceptul de linii energetice invizibile care acoperă tot corpul și din care zece sunt puse în evidență în acest tip de masaj. Este vorba despre cele zece SEN și pe ele sunt situate punctele de acupunctură, importante pentru om. Prin masajul acestor puncte este posibilă vindecarea unor boli, ori calmarea durerilor. 

Masajul thai creează o armonie între cele două tehnici:
- presiuni cu degetele, palmele, coatele, genunchii, tălpile, pe care terapeutul le aplică pe corpul clientei, de-a lungul meridianelor energetice
- mișcări de stretching (întindere), asemănător tehnicilor de yoga (masajul thai numindu-se și “ Yoga leneșilor”) prin care se stimulează articulațiile, oasele, nervii și ligamentele.

În masajul thai se începe cu presopunctura pe punctele reflexogene din tălpile clientei, apoi se urcă treptat, cu mișcări specifice, pe gambe, coapse, abdomen, brațe, antebrațe, degete, spate, umeri, gat, iar în final se termina cu zona capului. Regula generală în masajul thai este să nu se facă masaj pe os și pe coloana vertebrală. Nu se folosește ulei în masajul thai. Masajul se face pe o saltea specială, având îmbrăcăminte de tip sport (colanți și tricou). Uleiul natural se va folosi doar în câteva terapii (ceafă, umeri).
În masajul thai există sute de exerciții și fiecare maseur își are stilul său propriu, aplicând diferite variante și o ordine diferită, în funcție de flexibilitatea și blocajele energetice ale fiecărei cliente.

Beneficiile masajului thai

Arta masajului tradițional thai aduce diverse beneficii, atât la nivel fizic, mental, cât și energetic, precum:
Fizic
-prevenirea îmbolnăvirilor și menținerea într-o formă optimă, cu un sistem imunitar puternic
-întărirea și întinerirea corpului
-îmbunătățirea performanțelor fizice
-îmbunătățirea respirației
-eliminarea durerilor și tensiunilor musculare
-creșterea mobilității, elasticității și flexibilității întregului corp
-îmbunătățirea posturii și echilibrului corpului
-stimularea activității organelor interne
Mental 
-îmbunătățirea echilibrului emoțional
-îmbunătățirea concentrării si creativității
-limpezirea și clarificarea minții
-diminuarea sau eliminarea stărilor de oboseala, migrena, amețeală, vertij
Energetic
-eliminarea stării de stres și inducerea stării de relaxare
-activarea circulației sanguine, limfatice și energetice
-eliberarea energiilor stagnante în corp
-detoxifierea corpului
-creșterea nivelului de energie

Contraindicațiile masajului thai
Înainte de începerea masajului (atunci când se face programarea telefonică) se pun întrebări pacientului despre starea de sănătate, întrucât masajul este interzis dacă pacientul suferă de anumite boli acute, boli infecțioase, boli cronice (hipertensiune, diabet, cancer, afecțiuni cardiace, patologii ale coloanei vertebrale), dacă exista vreo parte a corpului mai sensibilă, fracturi, operații recente, de asemenea este interzis in sarcină sau dureri în perioada ciclului menstrual.

De asemenea, este interzis masajul pe răni, inflamații, bășici, hematoame, varice, operații abdominale (pe stomac, colon, apendice, zona uro-genitală).

Durata masajului: 2 ore 

Frecvența masajului: se recomandă un masaj la 2-3 zile sau măcar unul pe săptămână.

Programări: 
Dacă doriți să experimentați un masaj terapeutic thai, ale cărui tehnici le-am învățat chiar de la trainerul internațional de origine thailandeză- Jidapha Wilkinson, vă aștept să vă programați la nr. de telefon 0723.181.633 - la Salon Maya - salon exclusiv feminin din Iași, str. Grădinari nr. 19, bloc B7, parter, spațiu comercial (cartier Metalurgie). 

Va aștept cu drag,
Maya Mihaela