DRENAJ LIMFATIC MANUAL

Drenaj limfatic manual – masaj bland pentru detoxifiere si sanatate

Drenajul limfatic reprezinta un masaj bland si relaxant, executat manual de catre un terapeut-maseur  specializat, cuprinzand un complex de tehnici de preso-masaj (drenajul ganglionilor limfatici, drenajul colectorilor limfatici, drenajul de resorbtie continua/sacadata), prin care se actioneaza asupra vaselor si ganglionilor limfatici, cu scopul  de a prelua surplusul de lichide si de a-l transporta prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza, adica eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene, a toxinelor. Acestea sunt conduse spre excretie si eliminate odata cu urina, dupa acest proces limfa ramanand curata si edemele/retentiile hidrice fiind eliminate.

Ganglionii sunt ca niste statii de epurare, filtre ale sistemului limfatic, indispensabili in cadrul acestui proces important nu doar in mentinerea frumusetii, dar mai ales in mentinerea sanatatii. Prin acest proces de "curatare" se observa imbunatatiri ale aspectului pielii, ale circulatiei sanguine, reducerea circumferintelor, revitalizarea organismului si cresterea imunitatii.

Daca sistemul limfatic nu functioneaza cum ar trebui, la inceput resimti doar astenia, lipsa poftei de viata, raceli frecvente, dupa care apar si semne precum edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulita pe coapse si fese si chiar aparitia venectaziilor (vasele sparte).

Spre deosebire de un masaj de relaxare, unde este  este vizata  decontractarea musculaturii incordate si  readucerea  starii de bine, la un masaj de drenare- cei vizati sunt ganglionii limfatici si traseul lor anatomic, pentru a detecta blocajele si pentru a reface permeabilitatea circuitului.

Stresul, sedentarismul, statul prea mult pe scaun sau pozitia incorecta, alimentatia necorespunzatoare, aportul hidric insuficient, depunerile adipoase sau celulitice sunt numai o parte din factorii care tulbura buna circulatie a limfei in corpul nostru. De aceea, avem nevoie de masaj prin drenaj limfatic.

Indicatii:

-intareste sistemul imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici;

-celulita, obezitate;

-elimina toxinele din organism;

-reduce acumularea excesiva de apa din tesuturi;

-oboseala cronica, stres, migrene, insomnii (prin acest tip de masaj corpul se relaxeaza atat fizic, cat si psihic);

-imbunatateste circulatia sanguina si limfatica;

-reduce ridurile si ofera pielii un aspect spectaculos;

-edeme;

-imbunatateste toate functiile organismului.

Contraindicatii:

-afectiuni maligne sau cu potential de malignizare prin masaj;

-boli psihice majore;

-boli hemoragice;

-boli acute (febra, angina pectorala,  insuficienta cardiaca, hipertensiune netratata, pneumonii,etc)

-boli de piele;

-boli infectioase; 

-endometrioza; 

-prezenta unui dispozitiv/stimulator cardiac;

-tromboze venoase;

-leziuni;

-sarcina, alaptare, menstruatie.

Recomandari:

-a se bea apa, mai ales dupa sedintele de masaj pentru eliminarea toxinelor drenate;

-miscare zilnica -minim 30 minute pe zi (plimbari in aer liber, dans, aerobic, etc);

-alimentatie corespunzatoare;

-daca ai o suferinta cronica, intreaba-ti medicul daca poti face drenaj limfatic.

Primele semne ale imbunatatirii :

-primul semn pe care il observa majoritatea clientilor este schimbarea aspectului urinei. Aceasta este mai concentrata, inchisa la culoare si cu un miros diferit. Este primul semn ca terapia functioneaza.
-apoi  sunt diminuate edemele si odata cu acestea, incepe si pierderea centimetrilor. In cazul persoanelor care desi respectau o dieta si frecventau terapii de remodelare nu mai aveau rezultate, terapia de drenaj va functiona ca o deblocare, iar rezultatele atat pe pierderea kilogramelor, cat si pe diminuarea gradului de celulita vor aparea dupa prima sedinta.

Frecventa:

-1-2 sedinte pe saptamana, la interval de 2-3 zile;

-se recomanda serii de minim 10 sedinte.

 

Programari:  telefonic la nr. 0723-181633

Ai grija de sanatatea ta!