OFT (ORIGINAL FEELING TOUCH) - TERAPIA ANTISTRES

ORIGINAL FEELING TOUCH- OFT - Terapie prin masaj ce ajuta la eliminarea stresului

 

ORIGINAL FEELING TOUCH- OFT (Senzatia Atingerii Originare)- este una dintre cele mai puternice practici terapeutice traditionale. Pe cat de iubitoare si relaxanta este aceasta atingere, pe atat este de eficienta in a ne elibera de bagajul traumatic acumulat de-alungul vietii.

 

ORIGINAL FEELING TOUCH- OFT este o tehnica blanda de echilibrare emotionala si de eliberare a stresului, derivata din masajul terapeutic abdominal “Chi Nei Tsang”, rafinata pe parcursul a 25 de ani de experienta de catre Andrew Fretwell- fondator si director educational, instructor senior in sistemul universal al maestrului Mantak Chia.

 

Pe parcursul unei sedinte de OFT se parcurg 2 etape:

1.- in prima etapa,  terapeutul  lucreaza pe spatele clientei (clienta ramanand imbracata), urmarindu-se in acest scop relaxarea profunda a sistemului nervos, pentru a oferi siguranta si incredere clientei in deschiderea catre vindecare.

Prin atingerea blanda si relaxarea strategica a unor zone importante ale corpului (coloana vertebrala, glandele suprarenale, rinichi), corpul este incurajat sa-si activeze instantaneu potentialul de vindecare.

Durata poate fi de la 15-20 minute, pana la o ora, timp in care se relaxeaza corpul si sistemul nervos.

2.- in etapa a doua, terapeutul lucreaza in zona abdomenului (ombilic, ficat, vezica biliara, splina, intestin gros, intestin subtire, colon descendent, colon ascendent, vezica urinara, uter).

La inceput se lucreaza 5-10 minute prin atingere blanda , clienta ramanand imbracata, urmand ca in faza urmatoare sa se lucreze mai profund, prin masaj cu ulei direct pe piele, urmarindu-se in acest scop conectarea cu sentimentele profunde din abdomen, pentru constientizarea si eliberarea vechilor emotii.

 

Prin relaxarea sistemului nervos, mintea s-a linistit, astfel putem lucra cu corpul, vin si emotiile, incepe vindecarea. Cand atingi persoana, poti simti caldura care iese din corp si aceasta inseamna ca deja se relaxeaza, corpul lucreaza singur, clienta vrea sa respire mai mult.

Respiratia clientei este urmarita pe tot parcursul sedintei. Cand corpul clientei se opreste sa respire, inseamna ca se pune in contact cu ceva. Procesul vindecarii este conflictul interior intre partea care vrea sa se vindece si partea care nu vrea, care se teme sa indure suferintele schimbarii si cresterii. Cand nu respiram, inseamna ca nu vrem sa simtim acele emotii, si atunci, cerem clientei sa respire, ca sa curga energia prin tot corpul.

Terapeutul trebuie sa ia toate masurile necesare pentru ca persoanele cu care lucreaza sa se simta in siguranta, sa aiba incredere si sa nu simta nici macar nevoia de  gandi, pentru ca vindecarea sa aiba loc in mod natural. Cu cat gandim mai mult, cu atat simtim mai putin. Cand ne linistim mintea, avem mai multa energie pentru a simti. Putem sa ne simtim cu adevarat emotiile, asa cum se manifesta ele, ca o incarcatura emotionala nedigerata, ce cauzeaza dezechilibre ale metabolismului, tensiuni in zona capului, articulatiilor si spatelui.

 In final, trebuie sa recunoastem si sa validam aceste incarcaturi emotionale, sa le procesam, sa le digeram, sa trecem dincolo de ele si sa respiram adanc.

In toate cazurile de vindecare spontana apare un val de energie care-l trezeste pe pacient din toropeala sa si se vindeca boala, deseori printr-o izbucnire emotionala puternica. Toata energia folosita pentru a mentine durerea, eruptiile, presiunea interna, este pusa in miscare, transformandu-se in acea forta vindecatoare ce restabileste sanatatea.

Reactiile clientilor (somn profund, sforait, plans, rasete, miscari involuntare, spasme musculare ale extremitatilor, miscari rapide ale ochilor, etc) sunt imprevizibile atunci cand se confrunta cu lucruri pe care au incercat din rasputeri sa le ascunda  de ei insisi.

Toti clientii sunt constienti. Ei asista la propriul proces de purificare si intotdeauna isi pastreaza un anumit grad de control. La acest nivel transformarea s-a incheiat si s-a produs vindecarea. Persoana trebuie sa aiba grija sa nu ajunga intr-un mediu emotional nefavorabil, dupa ce s-a produs vindecarea.

 

Contraindicatii: sarcina, prezenta unui dispozitiv intrauterin (sterilet), prezenta unui stimulator (dispozitiv) cardiac, operatii pe ombilic, operatii de micsorare a stomacului, anumite tipuri de cancer si /sau infectii ale pielii.

 

O sedinta de terapie OFT dureaza 60 minute.

Se recomanda un set de minim 3 sedinte, executate o zi da, o zi nu.

Sedintele pot fi reluate ori de cate ori simtim ca avem nevoie.

 

Pentru programari, rog sa ma sunati la nr. de telefon 0723.181633- Maya Mihaela.

 

“Ca practicant al acestei scoli, ARTA dumneavoastra este capacitatea dumneavoastra de a-i ajuta pe altii sa devina constienti de propria lor ESENTA, prin pasiunea pentru CHI NEI TSANG si deschiderea fata de ceea ce se manifesta cand practicati aceasta ARTA”.

Andrew Fretwell- Fondator si Director educational