MASAJ REFLEXOGEN PLANTAR ( in talpi)

Reflexoterapia este o tehnica de masaj a unor puncte aflate pe suprafata corpului (talpi, maini, etc), la distanta fata de organele pe care le reprezinta, avand ca scop restabilirea echilibrului energetic al corpului.

Reflexoterapia este o metoda foarte veche de diagnosticare si tratament, prin care ne putem imbunatati starea de sanatate, atat fizica, cat si psihica.

Arta vindecarii prin masaj reflexogen a fost practicata de mii de ani in China, Egipt, India, Japonia, America Latina (civilizatia Peruviana), fiind ulterior preluata, imbunatatita si transmisa  din generatie in generatie, pana in prezent.

Reflexoterapia in talpa piciorului presupune masajul punctelor reflexe din talpa, care corespund tuturor organelor si sistemelor din organism, contribuind la echilibrarea organismului prin ameliorarea bolilor care afecteaza organul sau sistemul dezechilibrat.

AVANTAJE: pot beneficia de aceasta metoda toti oamenii care o doresc , atat in scop profilactic (preventiv), cat si in afectiuni deja existente, folosind in masajul punctelor reflexogene din talpi, doar mainile terapeutului; este o metoda lipsita de toxicitate, actioneaza subtil si eficient asupra cauzei bolilor, nu interfera cu medicamentele (se pot lua in continuare medicamentele conform prescriptiei medicului), imbunatateste sistemul imunitar, activeaza circulatia sanguina, limfatica si energetica, elimina toxinele din corp, facilitand recuperarea functiei, respectiv a organului afectat de boala, elibereaza endorfine (hormoni din creier) care dau senzatia de fericire.

Nu exista nici un pericol de agravare a starii de sanatate.Este posibil sa apara doar acea “criza de vindecare” ce dispare dupa primele 2-3 sedinte, ca urmare a eliberarii toxinelor din corp si dirijarii lor spre organele de eliminare (urina inchisa la culoare, greata, voma, febra, balonari).

RESTRICTII: boli infectioase, boli acute(susceptibile de operatie), traumatisme locale, eczeme, bataturi, micoze, sarcina cu risc, ulcere varicoase, suspiciuni de hemoragii interne, tumori maligne cu metastaze.

LIMITE: necesita un timp mai indelungat pentru echilibrare (minim 10-20 sedinte), pacientul trebuie sa adopte un regim de viata sanatos, o dieta echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete, sa consume lichide (apa plata, ceaiuri naturale, limonada).

RECOMANDARI : inainte cu o ora de sedinta de reflexoterapie si o ora dupa sedinta, sa nu se manance nimic , pentru ca organismul sa nu se concentreze asupra digestiei; de asemenea, pe perioada terapiei se recomanda a nu se fuma, a nu se consuma bauturi alcoolice si a se diminua consumul de cafea.

DURATA UNEI SEDINTE: 50 minute

FRECVENTA: program de 10-20 de  sedinte efectuate zilnic sau la anumite intervale de timp.

In timpul unei sedinte de reflexoterapie, pacientul va trece prin stari diferite, de la  relaxare, la usoara durere/discomfort in zona talpilor/ picioarelor, durere ce arata ca acolo exista o anumita afectiune/dezechilibru si care va disparea treptat, pe parcursul mai multor sedinte.

Reflexoterapia este folosita in prevenirea si tratarea multor boli cronice si acute, dintre care enumeram doar cateva:

-Afectiuni neuropsihice: stres, ameteli, migrene, insomnie, oboseala cronica, instabilitate  emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica;

-Afectiuni hepato-biliare: hepatita cronica, ciroza, litiaza biliara, bila lenesa;

-Afectiuni ale coloanei vertebrale: sciatica, spondiloza, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza;

-Tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglararea ciclului menstrual, osteoporoza;

-Disfunctii sexuale: impotenta, frigiditate;

-Tulburari de metabolism: obezitate, diabet;

-Afectiuni digestive: gastrite, colite, enterocolite, reflux gastro-esofagian, constipatie, hemoroizi, ulcer, balonari;

-Afectiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele): litiaze, prostatite,cistite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate);

-Probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune, arterioscleroza, dureri de picioare, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci;

-Afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronsita, astm,

-Afectiuni ale aparatului locomotor: crampe musculare, entorse, dureri de spate;

-Boli dermatologice: acneea, psoriazis;

-Infertilitate la femei, etc.

Practic orice afectiune in care reflexoterapia nu este contraindicata, poate fi inclusa in lista de mai sus.

Ameliorarea, respectiv  vindecarea sunt in functie de tipul, gravitatea si perioada de interventie prin terapie. In afectiunile cronice, rezultatele se obtin mai greu si intr-o perioada indelungata de terapie, in raport cu gradul de distrugere si de potentialul de redresare al organismului. Aici contribuie o serie de factori, printre care amintim: regimul de viata, nutritia, starea psihica, increderea pacientului in terapia utilizata si in puterea de regenerare a propriului corp.

Chiar practicata profilactic (preventiv), reflexoterapia mentine sanatatea tuturor ce o folosesc cu incredere, deoarece previne si chiar vindeca fara medicamente.

Reflexoterapia sprijina organismul sa se vindece singur, il detoxifica, il relaxeaza, il echilibreaza si aduce o stare de bine.