MASAJ ABDOMINAL (CHI NEI TSANG)

Masaj terapeutic abdominal CHI NEI TSANG (modul 1+2)

CHI NEI TSANG (CNT) reprezinta o tehnica veche de masaj terapeutic chinezesc, prin care folosesti energia (CHI), ca sa vindeci organele interne (NEI TSANG). Este un sistem de echilibrare si vindecare  a corpului, o forma de tratament prin care emotiile negative, stresul, tensiunea si boala sunt indepartate, iar functiile organelor restabilite.

CNT actioneaza pe plan energetic, fizic si emotional, de aceea este considerata cea mai importanta terapie de detoxifiere si vindecare.

Se lucreaza cu precadere asupra abdomenului, in special in jurul ombilicului.

Masajul CNT este un masaj bland, dar profund, in care se lucreaza cu degetele, palmele si uneori cu ajutorul cotului, punandu-se presiune aupra unor puncte specifice, sporind  fluxul sangvin catre si dinspre organe si realizand o relaxare a intregului corp, implicit recastigarea echilibrului, a energiei si a unei stari pozitive.

Cauzele blocajelor de energie in organism: excesul de stres sau negativitate, respiratia incorecta, dieta deficitara, suprasolicitarea, traumele, ranile, pozitia necorespunzatoare a corpului, toxinele din mediul inconjurator, problemele  emotionale nerezolvate, nedigerate, stocate in sistemul digestiv- toate acestea se aduna in timp si cauzeaza blocaje energetice si emotionale. Aceste blocaje se afla la originea multor probleme de sanatate, deoarece submineaza circulatia energiei noastre vitale- a CHI-ului.Prin masaj CNT inlaturi aceste blocaje si conduci CHI-ul prin tot corpul, vindecand astfel organele interne.

In timpul masajului CNT are loc o eliberare mare de energie, te eliberezi emotional, e posibil chiar sa-ti vina sa plangi. CNT nu este un masaj de relaxare, iar prima jumatate de ora poate fi chiar dureroasa, din cauza blocajelor acumulate in abdomen, in special in stomac. Dupa aceea insa, senzatia de durere dispare.

Prin masaj CNT scapi de incordarea care-ti blocheaza muschii pe loc, de emotiile negative, te eliberezi de balonare, eliberezi respiratia. Corpul tau devine mai flexibil, mai moale, mai relaxat si incepe procesul de vindecare.

Zonele dureroase depistate reprezinta blocaje energetice (se simt ca niste noduli), care lasate nerezolvate, afecteaza organul si pe plan fizic. De aceea, trebuie gasite aceste zone si lucrate dpdv energetic.

Indicatii masaj CNT:

-probleme ale ficatului, stomacului sau afectiuni legate de ciclul menstrual si boli ale sistemului reproducator;

-tratarea problemelor digestive (colon iritabil, constipatie, balonari, etc);

-detoxifiere- elimina toxinele din tractul intestinal si imbunatateste drenarea limfatica;

-ameliorarea blocajelor intestinale, crampe menstruale, circulatie proasta, dureri de cap, dureri de spate, etc

-imbunatatirea respiratiei;

-inlaturarea  emotiilor negative si a tensiunilor;  prin aducerea  energie vitale CHI in organele interne, stresul, tensiunea si boala sunt indepartate, iar functiile organelor restabilite;

- relaxarea abdomenului, relaxarea intregului corp, recastigarea echilibrului, a energiei si a unei stari pozitive.

 

Contraindicatii masaj CNT:

-sarcina;

-prezenta unui dispozitiv intrauterin (sterilet);

-prezenta unui dispozitiv/stimulator cardiac;

-Cancer;

-operatii pe ombilic; 

- operatii de micsorare sau obturare stomac (gastric sleeve, inel gastric, etc)

-infectii ale pielii

O sedinta de terapie dureaza 60 minute.

Se recomanda un set de minim 3 sedinte, executate o zi da, o zi nu.

 

Sedintele pot fi reluate ori de cate ori simtim ca avem nevoie.

Ai grija de sanatatea ta!

Maya